Microsoft stopt ontwikkeling Groove Music apps iOS en Android

Microsoft heeft aangegeven te stoppen met de ontwikkeling van de Groove Music applicatie. Dit een tijd na de dienst al aangaf niet verder te zullen gaan met de streamingservices die het aanbood.

Microsoft gaf vorig jaar al aan te stoppen met Groove Music, mede door concurrentie van apps zoals Spotify en Deezer. Wel gaf het aan dat de Windows 10 applicatie in ontwikkeling zou blijven na de stop van de muziekservice. Het lijkt er echter op dat Microsoft niet hetzelfde in gedachten had voor de Groove Music apps op iOS en Android.

Stop in ontwikkeling

The Verge heeft bericht ontvangen van Microsoft waarin het bedrijf aangeeft gebruikers te gaan inlichten over de stop van de ontwikkeling van de applicatie. Per 31 december 2018 zal de app niet meer werken. Vanaf vandaag, 1 juni, is de app al niet meer te downloaden in ofwel de Google Play Store, ofwel de App Store.

Dat de Groove Music app nu verdwijnt veranderd niks aan de afspeelbaarheid van de muziek op je OneDrive account. Het geeft echter wel een volledig andere ervaring, zonder de gemakkelijke knoppen om je muziek te bedienen, of een foto van het album welke bij elk nummer in Groove Music te zien was. Het is dan jammer om te zien dat Microsoft deze stappen zet, terwijl de Windows 10 applicatie voorlopig nog wel in leven blijft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business