Bizarre bug in Google app op Android toont persoonlijke informatie sms’jes

Het is een bug welke je niet vaak tegen zal komen, terwijl de functie die achter deze bug zit wel bestaat. Hoe Google het dan ook voor elkaar heeft gekregen om deze bug in het systeem te krijgen zal waarschijnlijk voor altijd te vraag blijven.

Regelmatig komen er kleine bugs naar boven in Android. Sommige bugs zijn heel klein, en de andere zijn op een plek weggewerkt dat de normale gebruiker ze niet zal vinden. Bij deze bug spreken we over het laatste fenomeen, je zal de bug immers zelf niet zo snel vinden. Een Redditer heeft, naar verwachting per ongeluk, een nieuwe bug gevonden in de Google applicatie in Android. Met deze bug worden je sms’jes getoond zonder dat je ernaar vraagt.

‘The1975..com’

Als je het tussenkopje leest kan je al niet anders denken dan dat het om een foutje gaat. Een extra puntje is natuurlijk snel gezet. Reddit gebruiker Krizastro kwam achter een bug waarmee je sms’jes weergeven worden. Het enigste wat je daarvoor hoeft te doen is het intypen van the1975..com in de Google applicatie. Nu was het eerder al mogelijk om sms’jes te laten weergeven door de Google app, dit kan door het intypen van ‘Show my text messages’, maar deze nieuwe ‘optie’ lijkt toch wel een foutje te zijn.

Het lijkt er echter op dat Google het niet bij een optie heeft gelaten. Een aantal andere Reddit gebruikers tonen namelijk ook dat “Vizel viagens”, “Izela viagens” en “Zela viagens” precies hetzelfde effect hebben. Helaas heb ik zelf de bug niet werkend gekregen, maar het lijkt ook gelimiteerd te zijn tot specifieke telefoons. Zo zouden in ieder geval de Google Pixel telefoons er last van hebben, maar ook recente high-end toestellen van Samsung en HTC.

Geen ernstige bug

Het is wel een bizarre bug, en wat precies de fout veroorzaakt is onbekend. Het gaat namelijk om nogal wat woorden welke hedendaags niet veel gebruikt worden. Gelukkig is de bug niet ernstig, en kan enkel de gebruiker zelf de sms’jes zien. Daarnaast moet de gebruiker de Google app ook toegang geven tot zijn contacten om te bug te laten werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business