Nieuws

Intel kondigt processor met 28 cores en snelheden tot 5 GHz aan

Intel kondigt een naamloze processor aan met 28 cores en 56 threads en toont de eerste benchmarkscores met kloksnelheden tot 5 GHz.

Op Computex in Taiwan toont Intel de eerste details van een nieuwe Intel Core i9-processor. De naamloze processor beschikt over 28 cores en 56 threads, en draait stabiel op een turbosnelheid van 5 GHz.

[related_article id=”225149″]

Intel toonde de prestaties van de processor tijdens een keynote-presentatie. Het is opvallend dat de processor een turbosnelheid van 5 GHz behaald op alle 28 cores. Dat is ongezien. In de meeste gevallen schakelt de processor rekenkernen uit om meer warmteontwikkeling mogelijk te maken op een of twee cores, niet op alle 28.

Het is vooralsnog onbekend of de nieuwe Intel-processor deze turbofrequentie langere tijd kan volhouden. De benchmarktest Cinebench was in enkele seconden afgelopen.

Ondertussen heeft AMD ook de tweede generatie aan AMD Threadripper-processoren aangekondigd. De kloksnelheden van deze processoren liggen lager dan concurrent Intel, maar ze beschikken over meer rekenkernen. Zo komen Threadripper-processoren op de markt met 32 cores en 64 threads.

De naamloze Intel-processor moet eind dit jaar op de markt komen. Details over de prijs en gebruikte socket ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business