PowerColor maakt nieuwe AMD Radeon RX Vega 56 Nano officieel

Bijna een jaar na de onthulling van de AMD Radeon RX Vega 56 en 64 grafische kaarten komt PowerColor nu met een Nano kleinere variant van de kaart op de markt.

Vorig jaar in augustus kwam AMD met een nieuwe lijn van Radeon grafische kaarten. De nieuwe Radeon RX Vega moesten direct gaan concurreren met de meest high-end kaarten van Nvidia. Er kwam twee modellen beschikbaar, de Radeon RX Vega 56 en 64. Deze kaarten kwamen enkel beschikbaar als fullsize grafische kaarten met twee of drie fans. Enkel het Radeon referentiedesign had een fan. Waarom de hoeveelheid fans belangrijk is? Meestal bepaald dat ook de afmetingen van de grafische kaart. PowerColor komt nu met een Small Form Factor (SFF) grafische kaart, de RX Vega 56 Nano.

AMD Radeon RX Vega 56 Nano

Nu de volledige naam in beeld staat is het een behoorlijke naamgeving. Bij deze naamgeving horen tevens specificaties welke voorheen enkel terug te vinden waren in de fullsize Vega kaarten. De kaart is gemaakt op hetzelfde 14nm productieprocedé, tevens is er 8GB HBM2 geheugen aanwezig. Aansluitingen moeten het probleem niet vormen, er zijn 3 HDMI-aansluitingen aanwezig. Of DisplayPort tevens van de partij is, is onbekend. Andere specificaties van de RX Vega 56 Nano blijven voor nu tevens onbekend.

Qua koeling krijgt de kaart een aluminium koelblok met de nodige ‘finnen’, ofwel meer oppervlak waar lucht makkelijk langs kan circuleren om het koelblok van de hitte te ontnemen. Dit wordt gedaan door een enkele fan, waar helaas momenteel weinig over bekend is. Of de kaart dezelfde resultaten kan leveren als een fullsize kaart blijft voor nu nog de vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business