AMD Radeon Instinct wordt gebakken op 7nm met 32GB HBM2 geheugen

AMD is al een rijkelijk stuk voor op andere fabrikanten qua productieprocedé. Zo liet het bedrijf op woensdag wederom zien op Computex met het nieuwe 7nm procedé voor haar GPU’s.

Dat AMD voorloopt in productieprocedé-land moge duidelijk zijn, het bedrijf heeft immers nu al een 7nm procedé voor haar GPU’s. Nvidia zit met de GeForce 10-series nog op 16- of 14nm, afhankelijk van de gebruikte GPU cores. Tijdens Computex heeft AMD nu voor het eerste keer een 7nm productie procedé laten zien voor haar GPU’s, welke om te beginnen is bedoeld voor de aanstaande Radeon Instinct GPU’s.

[related_article id=”225170″]

De Radeon Instinct is een grafische kaart welke puur is gericht op de zakelijke markt. Radeon Instinct is gericht op deep-learning, en kaarten binnen deze serie zullen later dit jaar verschijnen op de markt. Momenteel is AMD al wel bezig met het samplen van de kaarten bij haar klanten. Qua specificaties krijgt de Radeon Instinct in ieder geval 32GB HBM2 geheugen mee, verder is alles binnen de GPU is verbonden door middel van AMD’s Infinity Fabric.

Prestatiewinsten

Natuurlijk heeft het 7nm procedé grote voordelen boven het huidige 14nm procedé. AMD zegt dat de prestatiewinsten momenteel liggen op ongeveer 35%. Ook geeft het bedrijf aan dat het nieuwe productieprocedé twee keer zo zuinig is als het 14nm procedé. Mede daardoor dat waarschijnlijk de hoge prestatiewinsten geboekt kunnen worden.

AMD geeft ook aan dat het bedrijf het 7nm procedé naar de Radeon RX Vega kaarten zal brengen. Wanneer er een nieuwe generatie Vega kaarten op de markt komt blijft voor nu onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business