Instagram gaat mogelijk video’s tot 1 uur mogelijk maken

Waar video’s op Instagram voorheen beperkt waren tot maximaal 60 seconden, lijkt het bedrijf in de toekomst ook video’s van een uur mogelijk te gaan maken.

Social Media-netwerken beginnen het tegenwoordig steeds moeilijker te krijgen om nieuwe functies toe te voegen. Daarbij lijkt het soms alsof de aanhouder wint, wet YouTube in dit geval als de duidelijke winnaar. Uit een onderzoek van het Pew Research Center in de Verenigde Staten blijkt namelijk dat YouTube nu voorbij Facebook is gelopen als populairste Social Media-platform. Opvallend is dat dochterbedrijf Instagram het niet eens zoveel beter doet onder de jongeren vergeleken met Facebook.

Instagram, een onderdeel van Facebook, lijkt nu een deel van YouTube’s winst weg te willen halen. Het bedrijf kijkt volgens een rapport van The Wall Street naar een functie om gebruikers een uur lang video op te laten nemen. Waar het bedrijf van plan is deze functie te implementeren blijft onbekend, echter zou de meest logische plaatsing wel zijn bij de Instagram Stories. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat Instagram nog werkt aan een nieuwe plaats waar de video’s komen te staan.

Winst

Een belangrijke reden waarom het bedrijf de nieuwe functionaliteit zou kunnen toevoegen is een verhoging van de winst. Waar momenteel enkel in de tijdlijn reclames te zien zijn, zijn deze er nog niet bij video’s. Het zou voor de hand kunnen liggen dat Instagram voor de nieuwe verlengde video’s reclames gaat plaatsen.

Of het echter een grote slag kan slaan blijft vooralsnog de vraag. Veel influencers op Instagram hebben ook een enorm YouTube kanaal met mogelijk nog wel meer volgers. Tevens is het de vraag of het bedrijf enige vergoeding gaat bieden aan de makers van de video’s, zoals YouTube momenteel wel doet.

Wanneer en of Instagram daadwerkelijk met deze functies naar de markt komt blijft vooralsnog onduidelijk. Verdere details blijven daarnaast ook nog onduidelijk, het laatste woord lijkt hier echter nog niet over te zijn gezegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business