Motorola lanceert nieuwe Moto Z3 Play in Brazilië

Motorola heeft inmiddels de lijn van smartphones in 2018 al behoorlijk ververst. Ditmaal was de Moto Z2 Play aan de beurt, met als opvolger de Moto Z3 Play.

Waar Motorola voorheen telefoons lanceerde op grote evenementen zoals het MWC en IFA is het bedrijf daar de afgelopen jaren vanaf gestapt. Sindsdien lijkt het bedrijf haar eigen feestje te willen organiseren, met als locatie Brazilië. Op dinsdag heeft Motorola tijdens haar eigen feestje een nieuwe telg in de Moto Z Play serie onthuld. Het gaat daarbij om de Motorola Moto Z3 Play.

Moto Z3 Play

Om allereerst maar te beginnen met de plaatsing van het toestel binnen de lineup van het bedrijf. Het bedrijf heeft aan de onderkant natuurlijk de Moto C en G toestellen welke zorgen voor de low-end en midrange invulling, met daarboven de Moto X4 welke hoger in het midrange segment is gepositioneerd. De nieuwe Z3 Play valt – net zoals de Z2 Play welke deze telefoon opvolgt – net boven de Moto X4. Motorola zegt zelf dat het toestel bedoeld is voor de klanten die weliswaar van de MotoMods gebruik willen maken, maar hier niet de hoofdprijs van de duurdere Z2 Force voor willen betalen.

De Moto Z3 Play is voorzien van Qualcomm Snapdragon 636 SoC gekoppeld aan 4GB RAM en de te verwachten 32- of 64GB interne opslag. De accu is voor het toestel zelf relatief klein, met slechts een inhoud van 3.000mAh. Qua software heeft Motorola het bij deze lancering netjes op orde, het toestel zal direct met Android 8.1.0 Oreo op de markt verschijnen.

Qua camera’s bevat de Moto Z3 Play aan de achter kan twee sensoren, een 12Mp- en een 5Mp sensor. De 12Mp sensor heeft een f/1.7 lens en 1.4-micron grote pixels, over de 5Mp sensor is helaas vrij weinig bekend. Aan de voorkant vinden we een enkele 8Mp sensor terug voor de benodigde selfies.

MotoMods

Het blijft moeilijk hoe Motorola het toestel positioneert, het toestel zal mogelijk €499 gaan kosten. Officiële Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar de adviesprijs voor de Verenigde Staten ligt in ieder geval op $499. Daarmee komt dit toestel in direct vaarwater met toestellen zoals de OnePlus 6, welke voor niet veel meer geld een klap meer specificaties bieden.

Waarmee Motorola het toestel mee probeert te onderscheiden zijn de MotoMods. Deze MotoMods kunnen door middel van de magneten aan de achterkant, samen met de pogo-pins voor de nodige stroom, gemakkelijk verbonden worden aan de telefoon. De mods kunnen bijvoorbeeld extra batterijduur toevoegen, of een betere cameramodule. Zo bracht Motorola vorig jaar samen met Hasselblad een cameramod uit. Wel zijn de prijzen niet mals, een speakermod uitgebracht in samenwerking met JBL gaat weg voor niets minder dan €99.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business