Nieuws

Facebook-bug treft 14 miljoen gebruikers

Een Facebook-bug plaatste tussen 22 en 27 mei de tijdlijnberichten van 14 miljoen gebruikers openbaar op de sociale netwerksite, zonder wijzigingen aan de Facebook-instellingen van gebruikers.

Tussen 18 en 27 mei plaatste Facebook nieuwe berichten op openbaar. Dat bevestigde het bedrijf aan Mashable. Miljoenen berichten die als privé moesten worden ingesteld openbaar werden gedeeld.

[related_article id=”224146″]

Facebook heeft ondertussen gebruikers op de hoogte gebracht. De bug in het systeem werd pas op 27 mei verholpen. Bovendien krijgen getroffen gebruikers ook een melding dat ze de geplaatste inhoud moeten controleren en eventueel de instellingen van de berichten wijzigen.

De oorzaak van de Facebook-bug is een foutief geïmplementeerde deelfunctie. Vroegere berichten van Facebook-gebruikers werden niet getroffen door deze bug. Dat bevestigt de sociale netwerksite. Verder zijn de instellingen van de berichten die in deze periode werden gepubliceerd teruggezet naar de opties die je in je profielinstellingen hebt aangeduid.

Als je een getroffen Facebook-gebruiker bent en een melding ontvangt om eventuele berichten op je tijdlijn te controleren, kijk je deze best even na.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business