Verkoopvariant Vivo Apex krijgt de naam Vivo Nex S mee

Vivo, dochtermerk van BKK Electronics waar onder OPPO ook valt, timmert hard aan te weg betrekkende innovaties. Op 12 juni komt het bedrijf dan ook met een bijna randloos scherm.

Vivo was in februari, maar ook al eerder, de eerste fabrikant die een vingerafdrukscanner in het scherm liet zien. Zo was het eerste toestel met een vingerafdrukscanner in het scherm de Vivo X20 UD. Dat was echter niet de enigste variatie die Vivo meegaf met de Vivo Apex, zo was het tevens het eerste toestel waarbij er nauwelijks schermranden zichtbaar waren.

Teaser

De Vivo Apex was met een reden een demo toestel. Het bedrijf gaf toetertijd al aan dat er geen telefoon onthuld zou gaan worden met dat design welke volledig zou lijken op de Vivo Apex. Er is nu echter wel een lancering gepland voor de een nieuw Vivo toestel. Op 12 juni staat de lancering gepland, en er is alvast een teaser geplaatst op Weibo.

Als je teaser de waarheid weergeeft dan zullen de schermranden enorm klein zijn, en is er geen camera aanwezig aan de voorkant. Ten minste, niet in de schermranden. In de eerdere demo was er een speciale camera welke omhoog kwam zodra je de binnen de camera-app zou switchen naar de selfiecamera. Mogelijk dat Vivo daar een (verbeterde) variant van terugbrengt in het uiteindelijke toestel.

Vivo Nex S

Over de naamgeving was tot nu toe tevens vrij weinig bekend. Het toestel veel als demo onder de naam Apex, de vraag bleef echter of dit de uiteindelijke naam zou worden. Uit een recent gelekte benchmark van Geekbench zou blijken dat het toestel echter een andere naam krijgt, namelijk Vivo Nex S. Dit is een serie die we nog niet eerder terug hebben gezien bij Vivo, wat ook wel logisch zou zijn gezien de nieuwe designtaal.

Terugkomend bij de benchmarks zelf dan geeft dit ook nog enige informatie over de specificaties. Het toestel heeft namelijk een Qualcomm Snapdragon 845 SoC aan boord met 8GB RAM. Het zou wel mogelijk zo kunnen zijn dat er verschillende varianten komen met meer of minder RAM en interne opslag.

Hoe het toestel er in het echt uit gaat zien blijft vooralsnog natuurlijk nog maar de vraag. Wat wel duidelijk is, is dat Vivo hard aan het werken is om innovaties de wereld in te brengen. Het mag dan wel niet een naam zoals Samsung hebben, maar met een bedrijf als OPPO (BKK Electronics) achter zich, heeft het meer dan voldoende kracht om innovaties te stuwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business