Essential lanceert een module voor je 3.5mm jack headphones

Essential heeft op de achterkant van haar telefoon de mogelijkheid modules te plaatsen. Tot nu toe was er een module beschikbaar, nu komt er een tweede module van Essential bij.

Het is hedendaags bijna moeilijk om telefoons te vinden met een 3.5mm headphone jack. Fabrikanten zoals Samsung en LG hebben deze nog wel, maar zelfs Google heeft hem al uit de Pixel telefoons verwijderd. Ook Essential bracht haar eerste, en waarschijnlijk laatste, telefoon op de markt zonder headphone jack.

Oplossing

Nu is het niet zo dat er totaal geen optie is om naar muziek te luisteren. Zoals een goede telefoon zonder 3.5mm jack betaamd komt er een mooie USB-C naar 3.5mm in de doos. Nu kan dat gezien worden als een oplossing, echter kan je niet je telefoon opladen tijdens het luisteren naar muziek. Essential heeft daarvoor een andere oplossing gekozen.

Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd een module op de markt te gaan brengen met een headphone jack. Deze module kan met de pinnetjes aan de achterkant worden vastgemaakt aan de telefoon, welke voor de module de stroom en data doorgeven. De nieuwe module heet de ‘Audio Adapter HD’ en komt met een ingebouwde DAC van ESS Sabre.

Samenwerking

Het lijkt er echter op dat deze module vooral gericht is op een directe samenwerking met streamingsdienst Tidal. De Essential Phone heeft namelijk een MQA (Master Quality Authenticated) certificaat verkregen vanuit Tidal vanwege deze module. De hardware van de module ondersteunt namelijk de rendering van MQA-muziek vanuit de Tidal app. In andere woorden, met deze module kan er naar Hi-Fi muziek geluisterd worden, mits je een Tidal abonnement aanschaft.

De 3.5mm jack module zal later deze zomer verschijnen voor een nog onbekend bedrag. Het blijft echter verassend om te zien dat het bedrijf nog steeds bezig is met nieuwe hardware, dit terwijl de telefoon meer dan een jaar oud is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business