Nieuws

Toch geen 5 GHz-chip van Intel dit jaar

Intel toonde het publiek vorige week een krachtige 5 GHz-processor voor 2018, maar vergat daarbij verschillende belangrijke nuances te vermelden.

Wie al een spaarpotje opzij had gezet voor de 5 GHz-chip die Intel vorige week onthulde, zal zijn beslissing mogelijk moeten herbekijken. De fabrikant was niet volledig transparant tijdens de demonstratie van de processor. De chip blijkt toch niet standaard op 5 GHz te draaien.

[related_article id=”225153″]

De 28 core-processor met een kloksnelheid van 5 GHz die Intel aan het publiek liet zien blijkt overgeklokt te zijn. De chip werd op temperatuur gehouden met behulp van waterkoeling, iets wat niet werd getoond tijdens de presentatie en wat ook niet werd vermeld door het bedrijf. Intel citeert “tijdsbeperkingen” voor het feit dat de koeling niet werd getoond. Het stelt dat de presentator normaal gezien wel had moeten vermelden dat het om een overgeklokte versie ging, maar dat hij van het script is afgeweken.

Welke kloksnelheid de processor dan wel standaard heeft, wil Intel op dit moment nog niet kwijt. Verder weten we dat de chip op 14 nanometer gebakken is en gebruik maakt van de LGA3647-socket die ook gebruikt wordt door sommige Xeon-processors. Website Ars Technica speculeert dat de chip mogelijk onder de Cascade Lake-X generatie zal vallen, een opstap van de huidige Skylake-X serie. Cascade Lake-x zou onder andere fixes bevatten voor Meltdown en Spectre.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business