Nieuws

Apple wil knoppen op Apple Watch aanpassen

Apple werkt aan een nieuw soort knop voor de Apple Watch, aldus een rapport. De fabrikant ziet meer in haptische feedback.

Apple werkt aan een nieuwe versie van de Apple Watch waarbij de bestaande besturingsknoppen aan de zijkant een make-over krijgen. Dat publiceert website The Fast Company op basis van een anonieme bron. Apple zou de knoppen willen vervangen door varianten die werken op basis van haptische feedback.

Haptisch

De omwisseling zou betekenen dat je de knoppen niet meer kan indrukken. De Apple Watch blijft fysieke knoppen behouden, het is hun besturing die verandert: in plaats van de knoppen te bewegen, zal je via trillingen feedback krijgen over de acties die je met de knoppen uitvoert. Apple doopte die vibratiefunctie de Taptic Engine, en ze bestaat al in een paar jaar in iPhones. De draaiknop van de Apple Watch zal wel nog altijd kunnen roteren om door content te scrollen, aldus Fast Company.

De omslag naar ‘solid state’ knoppen, zoals de nieuwe onderdelen officieel heten, is geen al te grote verrassing. Apple voerde eenzelfde aanpassing door in de configuratie van de iPhone, waarbij het overstapte van een fysiek startknop naar solid state met de introductie van de iPhone 7 in 2016. Om dan uiteindelijk volledig digitaal te gaan met de iPhone X.

Dat is ook de richting die Apple met de Apple Watch wil uitgaan: een toestel waarop helemaal geen fysieke knoppen aanwezig zijn. De aanpassing zorgt voor meer ruimte aan de binnenkant van de smartwatch, waardoor Apple de batterij groter kan maken. De verwijdering van een bewegende knop vergroot ook de duurzaamheid van het horloge. Wanneer de nieuwe knoppen zullen verschijnen is nog niet geweten. Ze kunnen opduiken in een nieuwe versie van de Apple Watch die het bedrijf dit jaar waarschijnlijk aankondigt, maar evengoed pas volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business