Nieuws

Apple verbant cryptomining in App Store

Apps die ingezet worden om cryptomunten te scoren zijn niet meer welkom op iOS en macOS.

Apple heeft nieuwe evaluatierichtlijnen gepubliceerd die voorschrijven aan welke voorwaarden apps moeten voldoen om in de App Store te geraken. Het bedrijf verwijst voor het eerst naar het fenomeen van cryptomining in de regels, en is streng: het bant alle apps die iOS- of macOS-toestellen inzetten om cryptomunten te vergaren.

Vijf regels

Er zijn al enkele individuele apps aan banden gelegd door Apple vanwege cryptomining-activiteiten, maar nu schrijft het bedrijf dus officieel een verbod uit tegen het fenomeen. Er zijn nog enkele uitzonderingen waarin ontwikkelaars cryptomining kunnen integreren in hun app.

[related_article id=”211916″]

Apple stelde vijf regels op voor cryptomunten in de App Store. Cryptowallet-apps waarmee je cryptomunten in je bezit beheert zijn toegelaten. Cryptomining is verboden, behalve als de verwerking in de cloud gebeurt. Apps mogen ook cryptomunten verhandelen, maar dit mag enkel gebeuren via apps van bestaande cryptobeurzen zoals Coinbase. Het uitgeven van cryptomunten voor een Initial Coin Offering is ook toegelaten, zolang de app van een officiële financiële instelling komt. Tot slot mag een ontwikkelaar geen cryptomunten aanbieden om zijn app te promoten.

Het bedrijf lijkt voornamelijk te tillen aan de negatieve effecten van cryptomining op de prestaties van zijn toestellen, aangezien cloudmining wel nog toegelaten wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business