Lenovo vernieuwt lijn van Legion gaming laptops en desktops

Lenovo heeft de afgelopen jaren met hard werken haar Legion lijn van gaming laptops en desktops in elkaar gezet. Nu komt het bedrijf met een vernieuwing om het meer geschikt te maken voor alledaags publiek.

Lenovo heeft al behoorlijk wat jaren een uitgebreide lijn van Legion gaming-producten. De bekendste producten blijven toch wel de laptops. Vooral de Lenovo Legion Y520 en Y720 waren de beste toestellen uit de lijn van gaming-producten. Het nadeel bleef echter dat het bij deze laptops enorm zichtbaar was dat het om producten ging die gericht waren op gamers. Lenovo hoopt dat met de nieuwe lijn van Legion laptops en desktops op te lossen door een meer alledaags design toe te passen.

Nieuwe laptops

De twee nieuwe laptops zijn de Legion Y530 en Y730, wat duidelijk maakt dat het daadwerkelijk gaat om opvolgers van de Legion Y520- en Y720 laptops. Om maar af te trappen met de specificaties, beide laptops bevatten maximaal de 8e generatie Intel Core i7-processoren, vermoedelijk uit de H-serie. Voor de GPU kracht is er maximaal een Nvidia Geforce 1050Ti aanwezig, wat aangeeft dat het toestel niet enorm veel rekenkracht meekrijgt voor de grafisch meest intense games. Qua beeldschermen is er bij de Y530 een speciale keuze voor een Full-HD IPS beeldscherm met een 144Hz verversingsfrequentie. Verrassend genoeg is deze er bij de Y730 niet. Wel krijgt de Y730 een optie om Lenovo’s iCUE RGB toetsenbord te nemen, wat voor Lenovo de eerste keer is dat het RGB toetsenborden een optie maakt voor haar laptops.

Ook qua koeling krijgen de laptops een opstapje ten opzichte van de ‘oude’ laptops met koeling aan beide achterste zijde van de laptop. Door deze vernieuwde koeling hoopt Lenovo de laptops stiller te maken omdat de apparaten zo efficiënter gekoeld kunnen worden.

Als laatste is het belangrijk bij deze laptops om te praten over het design. Waar de vorige laptops eruit zagen als gaming apparaten heeft het bedrijf dat inmiddels aangepast. De nieuwe laptops zijn voornamelijk zwart, en zien er daardoor niet uit als de gemiddelde gaming laptop. Afgezien van als je het model kiest met het iCUE RGB-toetsenbord kan dit qua design door als een alledaagse laptop in mijn optiek.

‘Cubes’

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat ik met ‘Cubes’ bedoel. Lenovo heeft als nieuwe gaming desktops de ‘Cubes’ aangekondigd. Toen ik ze op het eerste moment zag leek het enorm veel op een frituurpan, maar bij nadere inspectie blijft het toch een desktop. Deze cubes komen beschikbaar in de vorm van de C530 en C730. Beide modellen krijgen de beschikking over de laatste 8e generatie Intel Core processoren, en maximaal een Nvidia Geforce 1060 grafische kaart. De C730 heeft als extra optie om 32GB RAM van Corsair in het systeem te laten plaatsen, wat de standaard configuratie is, is nog onbekend.

 

Als laatste zijn er nog de twee full-ATX towers. Waar de cubes relatief klein zijn, zijn dit de grotere desktops. Qua processorkracht krijgen de Lenovo T530 en T730 tot de 8e generatie Intel Core-processoren mee. Qua grafische kracht verschillen de twee desktops ook niet veel van de twee kleinere cubes. De T530 en T730 kunnen maximaal een Nvidia Geforce 1060 meekrijgen. Dit valt eigenlijk behoorlijk tegen gezien de maximale grafische kracht van deze GPU voor in een tower PC.

Beschikbaarheid

Lenovo heeft tevens al de beschikbaarheid van alle modellen in Nederland en België beschikbaar gemaakt. De Lenovo Legion Y730, waarvan zowel de 15- en 17-inch varianten, zullen vanaf september in de winkels liggen voor €1399 en €1499 respectievelijk. De Y530 zal vanaf juli in de winkels liggen met een adviesprijs van €899.

Alle desktops zullen vanaf augustus in de winkelschappen liggen, zo geeft het bedrijf aan. De T530 en T730 kosten ieder respectievelijk €799 en €1399. Ook de cubes krijgen een behoorlijk prijskaartje mee, de C530 gaat weg voor €999, waar de C730 over de toonbank zal gaan voor €1399.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business