Uber lanceert Uber Lite-applicatie van slechts 5MB

Uber wilt haar horizon verbreden en komt daarvoor met enige regelmaat uit in landen zoals India, de standaard Uber applicatie is echter niet geschikt voor deze gebieden. Vandaar dat Uber nu met Uber Lite komt voor in landen zoals India.

Uber blijft wereldwijd maar groeien door verschillende markten te betreden met haar ‘ride-share’ afdeling zoals ook al in Nederland en verschillende buurlanden beschikbaar is. Voor de meeste gebruikers zal de standaard applicatie, welke ongeveer 141MB aan opslagruimte in beslag neemt na installatie, geen probleem zijn om te installeren. Echter creëert het wel problemen voor gebruikers in landen zoals India waar opslagruimte in telefoons vaak beperkt is. Daarom lanceert Uber nu een Lite variant.

Minder uitgebreid

De standaard Uber applicatie is behoorlijk uitgebreid, vooral op het gebied van uiterlijk en snelheid heeft deze app veel te bieden. Dit neemt echter wel meer opslagruimte in beslag en tevens gebruikt de standaard applicatie relatief veel mobiele data. De lite applicatie lost dat gelukkig (grotendeels) op en biedt een redelijk uitgeklede maar toch functionele manier om een Uber te bestellen. Zodra een gebruiker de app opent zal er op het scherm het reservatiesysteem tevoorschijn komen. Waar dit op de standaard app echter een kaart toont van je omgeving, is deze niet ingeschakeld in de lite applicatie om data te besparen. Bij deze applicatie toont de app enkel de optie om een locatie in te vullen, of gebruik te maken van je huidige locatie.

Als er problemen zijn met je data- of GPS verbinding dan zal de applicatie populaire locaties bieden waar veel gebruikers zich laten ophalen. Deze locaties worden automatisch in je cachegeheugen opgeslagen. Nog een handige functie in de app is dat deze de plaatsen zal onthouden waar je je vaak laat ophalen. Zo hoef je enkel nog maar de plaats te selecteren zodra je op deze locatie aanwezig bent.

Gebruiksdoel

Uber heeft voor nu een beta uitgerold voor gebruikers in India. Het bedrijf geeft tevens aan dat de app later dit jaar ook naar andere landen toe zal komen, de kans dat Nederland en België daar onder zullen vallen is echter enorm klein. Het blijf wel goed om te zien dat een bedrijf als Uber haar ecosysteem opzet om ook binnen India goed te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business