Nieuws

Gelekt document onthult nieuwe HoloLens en meer

Interne documenten van Microsoft laten zien welke hardware het bedrijf de komende drie jaar wil lanceren.

Een lek heeft de hardwareplannen van Microsoft voor de komende jaren blootgelegd. Website thurrott.com wist de hand te leggen op verschillende interne documenten van het bedrijf, en groef enkele interessante productplannen op rond Surface-producten, de HoloLens en de nieuwe Xbox-console.

Andromeda

De documentatie spreekt onder andere over drie producten onder de codenamen Libra, Carmel en Andromeda. Van Carmel is geweten dat het alias verwijst naar de Surface Pro 6. Aangezien Microsoft de Surface Pro 5 nog maar net heeft aangekondigd, zal deze tablet waarschijnlijk niet meteen in de winkels opduiken. Thurrott stelt dat Libra naar alle waarschijnlijkheid de goedkopere variant van de Surface-tablet is waarover eerder al informatie naar buiten kwam.

Andromeda is het meest mysterieuze product van het trio. Volgens de info zou het toestel nog dit jaar uitkomen en een “toestel voor in je broekzak zijn om een echte persoonlijke en veelzijdige computerervaring te creëren”. De codenaam Andromeda is in het verleden al opgedoken, en vele kenners speculeren dat Microsoft hiermee opnieuw de smartphone-markt wil betreden. Of het toestel ook echt een smartphone is, is echter nog niet duidelijk. De documentatie stelt dat er na de lancering van Andromeda nog andere fabrikanten met gelijkaardige hardware zullen volgen. Dat lijkt erop te wijzen dat het eerder om software gaat, of een innovatief hardware-design. Conclusie: Andromeda blijft voorlopig in nevelen gehuld.

HoloLens

[related_article id=”225282″]

De gelekte info brengt ook meer nieuws over de HoloLens, Microsofts AR-headset. Microsoft mikt op het eerste kwartaal van 2019 om met een geüpgradede versie van de bril voor de dag te komen. Het document vermeldt niet of het om een developertoestel of de commerciële lancering van de headset gaat. De nieuwe HoloLens is lichter en meer comfortabel gebouwd, met verbeterde graphics. Ook het prijskaartje van de AR-bril zou “significant” lager zijn dan de huidige prijs van 3.299 euro.

Tot slot verraadde de teksten ook dat Microsoft een nieuwe generatie van zijn Xbox-console klaarstoomt voor een lancering in 2020. Er zou zelfs een “familie van toestellen” gebouwd worden rond de console, wat er op wijst dat er meerdere producten met het Xbox-merk in de pijplijn zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business