Google lijkt te werken aan een Windows certificatie voor haar Pixelbook

Google lijkt vooralsnog te werken aan Windows certificatie voor haar eigen Pixelbook waar nu enkel Chrome OS op kan draaien. Door middel van de certificatie wordt het apparaat een stuk interessanter voor een grotere groep gebruikers.

Vorig jaar werd in samenhang met de Google Pixel smartphones de eerste Google Pixelbook laptop geïntroduceerd. Gezien Google haar eigen besturingssysteem heeft, Chrome OS, is het niet enorm verrassend dat de laptop op dit OS draait uit de doos. Uit een rapport van XDA-Developers blijkt nu echter dat het bedrijf een certificatie voor Windows aan het regelen is voor de Google Pixelbook. Als het uiteindelijk zover blijkt te komen, is het een vreemde beweging van Google in mijn opinie.

Windows 10

Google zou bezig zijn met een certificatie van de Pixelbook voor Windows 10. Bewijs dat Google daadwerkelijk bezig is met de certificatie komt van een aantal zaken. Ten eerste schrijven de ontwikkelaars in Chromium Gerrit over AltOS, wat duidt op een alternatief OS voor de Pixelbook. Verder zijn er in verschillende commits verwijzingen gemaakt te zijn naar de Windows Hardware Certificatie Kit, en Windows Hardware Lab Kit.

XDA Developers meldt verder nog dat Google eerder ook al bezig is geweest met het werkend krijgen van Windows op de Pixelbook. Nu het bedrijf echter bezig is met de certificatie van de Pixelbook krijgt het een volledig nieuwe wending. Google zal waarschijnlijk niet de laptop met Windows en Chrome OS beide geïnstalleerd gaan verkopen, maar het wordt met een certificaat wel een mogelijkheid om dit zelf te (laten) doen. Door deze mogelijkheid wordt de toch wel behoorlijk dure laptop ($799) een stuk bruikbaarder voor alle gebruikers die dagelijks vertrouwen op desktopapplicaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business