Nieuws

SwiftKey-toetsenbord komt naar Windows 10

Microsoft wil het SwiftKey-toestenbord ook op pc's beschikbaar stellen. Het bedrijf lanceerde dit weekend al een testversie.

De volgende Windows-update zal waarschijnlijk het debuut van SwiftKey op Windows 10 inluiden. Microsoft test momenteel de software uit op pc’s via Windows Insiders. Testers die zich op het programma hebben ingeschreven, kunnen de app uitproberen in de recentste preview van Windows 10.

[related_article id=”222305″]

Microsoft kocht toetsenbord-app SwiftKey in 2016 op. De software heeft een stevige reputatie op iOS en Android en maakte naam dankzij slimme suggesties die het typen op mobiele toestellen sneller maken. De versie in de Windows 10-preview ondersteunt Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees en Russisch. SwiftKey zal het huidige digitale toetsenbord op Windows 10 vervangen wanneer je je computer in tabletmodus gebruikt.

Naast het toestenbord introduceert de laatste testversie van Windows 10 onder andere ook aanpassingen aan de Gamebalk: gebruikers kunnen bij het oproepen van de balk nu een visueel overzicht krijgen van enkele belangrijke aspecten, zoals framerate, processorbelasting en RAM-gebruik. Daarnaast kondigde Microsoft bij de preview ook een voorsmaakje aan van een nieuwe Edge-functie waardoor je het automatisch afspelen van video’s zou kunnen blokkeren, maar de effectieve preview bleek die optie niet te bevatten. Het bedrijf was iets te snel met zijn aankondiging, maar de optie zit wel in de pijplijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business