Samsung zoekt medewerkers om low-end GPU’s te ontwikkelen

Samsung heeft al een breed portfolio aan smartphonecomponenten, nu komt het bedrijf ook met geïntegreerde GPU's voor in haar low-end smartphones.

Samsung heeft een enorm breed portfolio van onderdelen die het bedrijf zelf ontwikkeld, vooral voor bijvoorbeeld smartphones. Het bedrijf heeft zo bijvoorbeeld al haar eigen ontwikkelde SoC’s op de markt, al zijn de processorcores in de SoC’s gebaseerd op de cores van de ARM Cortex-architectuur. Het bedrijf komt nu met een nieuwe ontwikkeling, het zelf ontwikkelen van de geïntegreerde GPU voor in mobiele telefoons.

Vacatures

WinFuture is via LinkedIn een vacature tegen gekomen voor het ontwikkelen van GPU’s. Het gaat zoals gezegd om het ontwikkelen van een GPU voor in de Exynos SoC’s die het bedrijf in haar smartphones gebruikt. De schrijver van de vacature geeft aan dat het om high-end GPU’s gaat voor in de low-end smartphones. Het gaat daarbij in andere woorden om een GPU die het menig concurrent in de low-end markt moeilijk moet gaan maken.

Toekomstbeeld

Het moge duidelijk zijn dat Samsung af wilt van externe partijen voor het aanleveren van designs die het bedrijf een-op-een over moet nemen. Waar het bedrijf namelijk nu nog de Mali GPU’s van ARM gebruikt in haar SoC’s zou dat snel afgelopen kunnen zijn. Of het veel windeieren gaat leggen blijft vooralsnog echter de vraag, de GPU’s zullen namelijk enkel in Samsungs low-end smartphones geraken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business