Nieuw keuringsrapport TENAA toont opvolger Xiaomi Mi Max 2

TENAA, een keuringsorganisatie in China, heeft een nieuw keuringsrapport op haar website geplaatst van een nog onbekende Xiaomi smartphone – mogelijk de opvolger van de Mi Mix 2.

Wereldwijd zijn er enorm veel keuringsinstanties die apparatuur testen op veiligheid en afstemming met de lokale wetgeving. In Amerika is daar de FCC in het leven geroepen, in Europa bestaat het CE-keurmerk en in China gaat TENAA aan de haal met bijvoorbeeld smartphones. Op de website van TENAA is nu een nieuwe Xiaomi telefoon naar voren gekomen, een 6,9-inch variant wel te verstaan.

Volgens het keuringsrapport van TENAA heeft de telefoon geen bescheiden afmetingen. De smartphone meet 176×87×7.99mm, daarmee blijft de telefoon weliswaar relatief dun, maar de rest van de behuizing is ‘enorm’. In mei 2017 kwam Xiaomi met de Mi Max 2 op de markt, de verwachting is dat dit de opvolger van deze enorme telefoon gaat worden. Of de telefoon simpelweg de Mi Mix 3 gedoopt gaat worden blijft vooralsnog onbekend.

Specificaties

Sommige keuringsrapporten, zoals die van de FCC, blijven redelijk oppervlakkig over de specificaties van de telefoons. Daar lijkt TENAA niet in mee te gaan, de organisatie plaatst namelijk al jaren gegevens van smartphones online kort voor de onthulling. Ditmaal allicht van de ‘Mi Mix 3’. Om maar met het enorme scherm te beginnen, het 6.9-inch LCD Full-HD+ paneel is er eentje in de variatie van 18:9 schermen. Daarmee blijft de breedte van de telefoon beperkt.

Het keuringsrapport van TENAA spreekt over verschillen varianten van de telefoon. Er worden drie varianten genoemd met 3-, 4-, of 6GB RAM en de bijbehorende opslagvarianten van respectievelijk 32-, 64- en 128GB. Opslag lijkt uitbreidbaar te zijn met een MicroSD-kaart van maximaal 128GB. De naam van de SoC wordt niet precies genoemd, wel is het duidelijk dat het gaat om een octa-core SoC geklokt op 1.8Ghz. Qua batterij gooit Xiaomi hoge ogen met een 5400mAh batterij, al moet dit wel in verhouding worden gezien met het enorme 6.9-inch scherm.

Beschikbaarheid

Vorig jaar kwam Xiaomi al in mei op de markt met de Mi Max 2. De verwachting is dan ook dat Xiaomi het toestel snel gaat onthullen. Vorig jaar kostte het toestel ongeveer ¥1.650, omgerekend zo’n €220. Vaak zien we dat Xiaomi de prijzen niet al teveel laat fluctueren, al kan niks met zekerheid gezegd worden. Als het toestel uitkomt zal het waarschijnlijk niet (snel) naar Europa toe komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business