Microsoft vernieuwt stokoude MSN Nieuws app in de Play Store

Microsoft heeft al jaren een stokoude MSN Nieuws applicatie in de Google Play Store staan, na donderdag echter niet meer. Het bedrijf heeft vandaag een nieuwe versie van de app uitgebracht.

Microsoft heeft inmiddels al jaren haar MSN Nieuws app in de Google Play Store staan, al was er al jaren niks meer aan veranderd. Inmiddels was de app dusdanig oud dat hij niet eens meer goed bruikbaar was op nieuwe telefoons. Microsoft heeft daarom per vandaag de applicatie compleet vernieuwd, waarbij ook MSN uit de naam verdwenen is.

MSN was opgericht op 24 augustus 1995, en stond voornamelijk bekend als chatapplicatie. Inmiddels bestaat deze applicatie niet meer, wat overbleef was een nieuwspagina als verzamelplaats van al het wereldwijde nieuws. Daarmee staat het in directe concurrentie met bijvoorbeeld Google Nieuws, welke inmiddels al een stuk verder is ontwikkeld vergeleken met Microsoft Nieuws.

Vernieuwingen

Dat in het achterhoofd houdende is Microsoft wel druk bezig geweest met de nieuwe app, en is er een enorme lijst van grote veranderingen:

De Microsoft Nieuws app is volledig opnieuw ontworpen voor een enorm snelle, moderne en aantrekkelijke ervaring.

  • Nieuwe ervaring bij het voor het eerst opstarten om de app in te stellen

  • De app heeft een bredere lijst van onderwerpen welke je kan volgen om de ervaring beter te personaliseren

  • De mogelijkheid om interesses tussen apparaten te synchroniseren

  • Nieuwe widgets om gemakkelijker toegang te krijgen tot Microsoft Nieuws

  • Een donder thema voor gedurende de avonduren

  • ‘Breaking news’ sectie voor de belangrijkste nieuwsberichten

  • Lokaal nieuws voor de grotere steden

De app bevat een aantal advertenties, maar het is niks opvallends. Alle advertenties in de app zijn verder te herkennen aan het ‘Sponsored’ label voor zover te zien binnen de app.

Downloaden

De nieuwe variant van Microsoft Nieuws is per direct via de Google Play Store te downloaden. Mocht deze toch nog niet de nieuwste variant tonen dan zou je hem altijd nog als APK kunnen installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business