Nokia maakt Android P DP2 weer beschikbaar voor de Nokia 7 Plus

Nokia bracht eerder deze maand een update voor de Nokia 7 Plus naar buiten, deze bracht echter grote problemen met zich mee. Deze lijken nu te zijn opgelost.

De Nokia 7 Plus is inmiddels alweer enkele maanden op de markt, en lijkt een enorm succes te zijn in het segment waarin hij opereert. Tijdens Google I/O stond er nog een kleine verassing te wachten voor gebruikers van het toestel, deze kregen immers toegang tot de tweede Developer Preview van Android P. Deze wordt ook door Nokia met enige regelmaat onderhouden, bij de afgelopen update ontstond er echter een fatale fout.

Elke maand worden er, ondanks dat het een Developer Preview is, beveiligingspatches naar de telefoon uitgerold. De beveiligingspatches die begin juni bij de telefoons toegekomen was bracht echter wel wat problemen met zich mee. Sommige telefoons hadden last van applicaties die bleven sluiten, bij andere kon de update niet geïnstalleerd worden en in het ergste geval startte de telefoon zelfs helemaal niet meer op.

Nieuwe DP2-update

Nokia lijkt zich inmiddels weer door de problemen heen te hebben geworsteld en heeft de update klaarliggen voor de Nokia 7 Plus. Dat is ons ter oren gekomen via het Nokia Forum waar alle Developer Preview updates worden aangekondigd. Het gaat om de update met versienummer V3.08B, het updatebestand om terug te rollen heeft een upgrade gehad naar versie V2.13B.

Vooralsnog moet de update nog geïnstalleerd worden als los update-package, maar in een forumbericht wordt wel aangegeven dat de OTA-functionaliteit onderweg is. Er lijkt niks veranderd te zijn ten opzichte van de vorige update – dus vooralsnog gaat het niet om extra functionaliteit of stabiliteitsupdates. Ook blijft het nog wachten op de Developer Preview 3 update, welke eerder deze maand door Google naar buiten werd gebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business