Nieuws

Nintendo verbant online piraten

Nintendo neemt strenge anti-piraterij maatregelen die het aantal illegale kopieën van gamecards moet beperken en hackers de toegang tot het Nintendo-netwerk ontzeggen.

Technologiebedrijf Nintendo introduceert nieuwe stappen tegen piraterij op de Nintendo Switch. Deze strenge maatregelen moeten de circulatie van illegale kopieën. Dat doet het bedrijf door consoles en gamecards de toegang tot het online Nintendo-netwerk te ontzeggen.

De gamereus voert bijkomende controles uit aan de serverzijde van het Nintendo-netwerk om vast te stellen of je een legitieme kopie van een game speelt. Het maakt niet uit of je een gamecard digitaal of in een winkelrek kocht, zolang het spel rechtmatig verkregen is, ondervindt je geen hinder van deze maatregelen.

Indien Nintendo je betrapt op het spelen van een illegaal gekopieerd exemplaar, voorkomen deze strengere controles dat je spel verbinding maakt met het Nintendo-netwerk en kan je console zelfs permanent de toegang tot de online dienst ontzegd worden.

[related_article id=”224362″]

Deze strenge anti-piraterij maatregelen komen na de recente toename van het aantal uitvoerbare hacks op de Nintendo Switch na de ontdekking van een kwetsbaarheid die hackers willekeurige code op de console laat uitvoeren. Kopers van tweedehands games controleren beter op voorhand of de gamecard nog toegang krijgt tot het Nintendo-netwerk, of niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business