Nieuws

LG sleutelt aan smartphone met vijf camera’s

LG's volgende toptelefoon zal maar liefst vijf camerasensoren bevatten volgens een recent rapport. Twee daarvan zullen ingezet worden om de smartphone te ontgrendelen.

De LG V40 zal vijf camera’s herbergen. Website Android Police brengt het nieuws naar buiten na gesproken te hebben met een bron “die bekend is met de plannen van het bedrijf”. Met vijf camera’s krijgt de opvolger van de V30 er meteen twee extra sensoren bij.

LG v40

[related_article id=”224198″]

Drie lenzen zitten achteraan, twee lenzen vooraan. De dubbele camera aan de voorkant dient niet alleen om je selfies naar een hoger niveau te tillen. Ze zullen ook gebruikt worden om de smartphone te ontgrendelen via gezichtsherkenning. Hoe dat precies in zijn werking zal gaan is niet helemaal duidelijk. De huidige meest geavanceerde 3D-systemen zoals die op de iPhone X maken gebruik van infraroodstralen om je gezicht te scannen, niet van een extra camera-lens. Waarschijnlijk zal LG de informatie die beide lenzen kunnen oppikken combineren om een 3D-kaart van je gezicht op te bouwen.

Het gebruik van drie lenzen achteraan is geen primeur, Huawei ging LG hierin voor met de P20 Pro. Android Police weet dat er alleszins een standaardlens en een telefoto-lens in het spel is bij de V40, maar over de functie van de derde sensor grijpt het vooralsnog in het duister. Verder weet de bron nog te vertellen dat de smartphone een notch heeft, en dat het design dicht bij de recente LG G7 ThinQ ligt. Het toestel beschikt daarnaast ook over een Qualcomm Snapdragon 845, een Quad-DAC en een aparte knop voor de Google Assistant. Prijskaartje en lanceerdatum zijn nog niet gekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business