Nieuws

Facebook stopt met ontwikkeling van eigen internet-drones

Het Aquila-project van Facebook neemt een andere wending en het bedrijf werkt met partners samen in plaats van eigen internet-drones te ontwikkelen.

Facebook kondigt vandaag aan dat het niet langer bezig is met het ontwikkelen van zijn eigen drones. Met het Aquila-project wilde het bedrijf internet leveren met hoogvliegende drones.

Met het Aquila-project wilt Facebook een wereldwijd publiek bereiken dat geen toegang heeft tot internet. Dat is een groep van 4 miljard mensen. Met behulp van drones wil het regio’s die te afgelegen zijn van de rest van de wereld toch verbinden met het wereldwijde web.

Het Aquila-project voerde twee testvluchten uit met een prototype drone, waarvan de eerste in 2016 resulteerde in ernstige schade aan het vliegtuig tijdens de landing. In plaats van eigen vliegtuigen te bouwen, gaat Facebook zich nu toeleggen op samenwerken met partners.

Facebook kondigde in november vorig jaar aan dat het met Airbus werkte aan het ontwikkelen van een betere versies van het HAPS-systeem. Die worden ingebouwd in vliegtuigen met het doel breedbandinternet naar het aardoppervlak te zenden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business