Vivo toont regelrechte concurrentie voor Apple’s 3D Face Unlock

Vivo heeft tijdens het MWC in Shanghai een nieuwe 3D TOF (Time of Flight) scanning technologie laten zien voor onder andere Face Unlock, maar ook voor AI- en AR-toepassingen.

Vivo brengt de afgelopen tijd constant nieuwe innovaties naar buiten. Waar veel andere merken tegen een blok op lijken te lopen, is Vivo daar al voorbij. Het was de eerste fabrikant die een vingerafdrukscanner in het scherm plaatste en in februari deed Vivo ons verwonderen met de Vivo Apex, de eerste ‘randloze’ smartphone. Nu komt Vivo met een stukje concurrerende technologie gericht op de hoek waar Apple zich bevindt.

‘3D TOF Sensing Technology’

Om te beginnen bij de hardware die het bedrijf ervoor gebruikt. De 3D scanning hardware kan tot 300.000 punten meten, dat is de afstand tussen het object en de scanner. Deze afstand wordt gemeten door de TOF (Time of Flight) van de lichtbundel te meten voor deze terug geraakt. Nu is het moeilijk om te zeggen of 300.000 punten veel of weinig is. Om wel een vergelijking te maken, de iPhone X kan ‘meer dan 30.000’ punten scannen. Daarmee is de technologie die Vivo weet toe te passen een stuk geavanceerder dan deze van de iPhone X.

De technologie zal volgens het bedrijf in elk geval gebruikt gaan worden voor biometrische toepassingen. Daarmee kan Vivo tevens een van de eerste Android-fabrikanten zijn met een (veilige) variant van Face Unlock. Verder gaf Senior Executive Alex Feng aan dat het bedrijf haar 3D TOF Sensing Technology wilt combineren met AI om nieuwe toepassingen te ontdekken voor een betere toekomst.

Deze nieuwe 3D TOF-technologie brengt tevens veel interessante toepassingen met zich mee op het gebied van augmented reality. Zo zou je bijvoorbeeld in de toekomst je gehele lichaam in kunnen scannen om kleding in 3D te ‘passen’. Ook geeft de technologie de mogelijkheid gehele voorwerpen in te scannen en digitaal te reproduceren. Dit zou bijvoorbeeld kunnen worden ingezet bij medische toepassingen om onderdelen van het lichaam te scannen.

Toekomst

Vivo heeft tijdens het MWC in Shanghai laten weten dat de technologie geen ‘proof of concept’ meer is, maar al in een verder stadium is. Wanneer Vivo de eerste smartphone met deze nieuwe 3D scanning technologie op de markt gaat brengen, is vooralsnog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business