Nieuws

Vernieuwende tabs onzeker voor volgende Windows 10-update

De functie is al uitgebreid getest in previews van de volgende grote update van Windows 10, maar werd nu uit de software gehaald.

Microsoft is niet van plan om Sets in de volgende update voor Windows 10 al uit te rollen. Dat heeft The Verge te horen gekregen van een bron. Sets is een nieuwe functie voor het besturingssysteem die het gebruik van tabbladen in apps introduceert.

Sets

Sets is al sinds eind 2017 beschikbaar voor Windows Insiders, de testers die previews van aanstaande Windows-updates ontvangen. Het bedrijf heeft de functie echter uit zijn meest recente testversie van Windows 10 gehaald. Microsoft stelt daarover dat het Sets nog verder wil verfijnen en de integratie ervan in apps als Edge en Office zal verbeteren voor het de functie onder een groot publiek verspreidt. De verwijdering lijkt de stelling van de bron te bevestigen.

Sets is dan ook geen kleine verandering: Microsoft wil alle mogelijk vensters, dus ook Windows Verkenner en alle apps, de mogelijkheid geven om tabbladen aan te maken. Zo zou je bijvoorbeeld een tabblad in Verkenner kunnen openzetten voor een map met afbeeldingen die je gebruikt, en in hetzelfde venster ook een tabblad aanmaken waarin je zoekt naar een document. Ook Office-programma’s zouden de functionaliteit krijgen. De nieuwe tabbladen zouden ook niet beperkt zijn tot één programma: zo zou je in Word ook meteen een tabblad kunnen aanmaken voor een Excel-sheet, of een belangrijke webpagina openzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business