Sony maakt prijskaartje en beschikbaarheid Xperia XZ2 Premium bekend

De Sony Xperia XZ2 Premium werd in april aangekondigd, minder dan twee maanden na de onthulling van de XZ2. Nu is ook de prijs en een releasedatum van het toestel bekendgemaakt, in elk geval voor de Amerikaanse markt.

Op 26 februari van dit jaar werd Sony’s nieuwe high-end toestel in de markt gezet, de Sony Xperia XZ2. De nieuwe smartphone was (eindelijk) een vooruitgang van Sony’s OmniBalance design welke sinds de eerste Sony Xperia Z werd gebruikt. In een bestaande traditie van het Japanse bedrijf komt er elk jaar ook een Premium model uit van de ‘standaard’ high-end toestellen. April was de maand waarin Sony het toestel, met onder andere een 4K scherm, aan heeft gekondigd.

Grote verschillen heeft het toestel niet vergeleken met de XZ2. De XZ2 Premium heeft, zoals net al benoemd, een 5.8-inch 4K scherm. Het toestel krijgt verder een upgrade naar 6GB RAM, vanaf de 4GB in de standaard XZ2. Ook de batterij krijgt een flinke upgrade, met nu een capaciteit van 3.540mAh. Verder zitten de verschillen bij de camera’s van het toestel. Sony heeft namelijk geopteerd het design niet aan te passen met het Premium toestel.

Camera’s

Voor de Japanse fabrikant is dit het eerste toestel met twee sensoren aan de achterkant. Het gaat om een 19Mp en 12Mp sensor. Geen brandpuntverschillen, of een breedtelens. Wel hebben de toestellen een RGB en monochrome lens aan boord. Daarmee hoopt Sony de details aan te kunnen vullen bij het combineren van de geschoten beelden. Dit zagen we eerder bij smartphones van bijvoorbeeld Huawei en Honor. Je kan met deze camera-setup genieten van een portrait modus en monochrome foto’s, al zijn deze functies pas later beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia XZ2 ging al voor een behoorlijke adviesprijs over de toonbank. Voor niets minder dan 799 euro was die telefoon beschikbaar. Daar wordt met de XZ2 Premium nog een behoorlijk schepje bij op gedaan. Het toestel krijgt in de Verenigde Staten namelijk een adviesprijs mee van 999 dollar. Bij Sony is dit meestal direct door te rekenen naar euro’s. Het gaat daarbij om het model met 64GB interne opslag, vooralsnog zal dat ook de enigste opslagvariant zijn die in Europa beschikbaar komt.

Ook wordt er voor de Verenigde Staten over een releasedatum van 30 juli gesproken. Of dit ook voor Europa zal gelden blijft vooralsnog onbekend. Het ligt echter wel in de lijn der verwachting dat het toestel snel naar buiten zal worden gebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business