Instagram test nieuwe Lite-applicatie van 573KB

Instagram mist al tijden een kleine applicatie voor telefoons met minder interne opslag en rekenkracht. Het is nu eindelijk zover, in Mexico dan.

Instagram – een bedrijfstak van Facebook – heeft al jaren haar eigen applicaties voor op de smartphone. Dit voor zowel Android als iOS. Deze applicatie is echter aan de behoorlijk grote en logge kant voor een low-end smartphone. Deze neemt namelijk 109 MB in na installatie. Dit waar de meeste low-end telefoons net 4 GB interne opslag over laten voor de gebruiker is dat iets te groot.

De nieuwe Lite-variant van de Instagram applicatie heeft slechts een grootte van 573KB voor installatie. Daarbij mist de applicatie wel wat functies van zijn grote broer. Vooralsnog blijft het onmogelijk om video’s te plaatsen, evenals het versturen van berichten naar andere gebruikers via Direct Messages.

Volgens het bedrijf is de applicatie vanaf deze week beschikbaar in Mexico, en zal deze binnenkort uitrollen naar andere markten. Wanneer België en Nederland aan de beurt zijn is onbekend. De kans dat de app in de toekomst onze kant op zal geraken is best wel groot.

Facebook

Facebook heeft sinds 2016 al een behoorlijke rij Lite-applicaties. Zo heeft het haar eigen Facebook- en Messenger apps omgezet naar een Lite variant. Waar dit vaak minder opslag inneemt, werkt het ook beter op trage telefoons. Deze nieuwe focus op het low-end segment komt deels door Google’s voetstappen richting Android Go. Daarnaast is de low-end markt een van de grootste, dit vooral door markten zoals China en India waar low-end apparaten enorm populair zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business