YouTube gaat Picture-in-picture modus beschikbaar maken voor alle gebruikers

Google kwam in Android 8.0 Oreo met de picture-in-picture modus. Deze functie kwam beschikbaar voor YouTube, maar heel beperkt. Nu lijkt Google dit verder uit te gaan rollen.

Sinds Android 8.0 Oreo beschikt het besturingssysteem over een nieuwe functionaliteit: Picture-in-Picture. Daarmee kunnen video’s binnen een app worden afgespeeld in een klein venster terwijl je in een andere app bezig bent. YouTube, als onderdeel van Google, was natuurlijk een van de eerste apps die ondersteuning kreeg voor de functionaliteit.

Het werd echter duidelijk dat Google op dat moment geen interesse had om de functie naar alle gebruikers van de app te brengen. Picture-in-picture bleef op dat moment enkel beschikbaar als extra functie voor alle YouTube Red gebruikers, nu YouTube Premium en Music. Google geeft nu aan dat de functionaliteit ook naar niet-betalende gebruikers komt, al zal niet alles precies hetzelfde werken.

Picture-in-picture

Het ziet er naar uit dat de functie momenteel uitrolt naar alle YouTube gebruikers in de Verenigde Staten, mits de telefoon momenteel Android Oreo of hoger draait. De verwachting is dat het voorlopig ook nog wel bij de Verenigde Staten zal blijven, wanneer de functie Europa bereikt is onbekend. Als de service naar Europa toe komt zal het in elk geval niet werken met muziek, waarschijnlijk vanwege de rechten van platenmaatschappijen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business