Moto G6, G6 Plus en Z3 Play zijn nu onderdeel van Android Enterprise Recommended programma

Ook Motorola krijgt nu verschillende telefoons in het Android Enterprise Recommended programma welke in februari werd aangekondigd, onder andere Nokia had al toestellen in dit programma.

Op 21 februari van dit jaar kwam Google met een nieuw programma van Android-toestellen. Android Enterprise Recommended (AER) is de naam waar dit nieuwe programma onder valt. Waar de focus vooral op ligt is het stellen van nieuwe kwaliteitseisen voor apparaten welke worden gebruikt op de zakelijke markt. Er is dan ook daadwerkelijk een lijst van minimale specificaties opgesteld door Google. Voldoet een smartphone daar niet aan, dan kunnen ze geen AER-certificaat ontvangen.

 

Toestellen moeten bijvoorbeeld minimaal 2GB RAM hebben en 32GB interne opslag. Verder moet de processor minimaal geklokt zijn op 1.4 GHz, wat daar echter precies de gedachte achter is in 2018 ontgaat ons een beetje. Ook op het gebied van camera’s zijn er vereisten, zo moet er minimaal een 10Mp sensor aan de achterkant zitten, en minimaal een 2Mp variant aan de voorkant. De laatste vereiste is Android Nougat, al zou dat geen probleem meer moeten zijn in 2018.

Het gaat echter niet enkel om specificaties, Google hecht ook een groot belang aan software-updates. Het gaat daarbij dan vooral om beveiligingspatches. Volgens het programma moet een telefoon minimaal elke 90 dagen een beveiligingspatch ontvangen, naast een enkele versie-upgrade. Hoe lang er precies wordt verwacht dat er updates worden uitgebracht is niet precies terug te vinden.

Nieuwe toestellen

Met regelmaat komen er nu nieuwe toestellen uit die voldoen aan het Android Enterprise Recommended programma. Ditmaal zijn drie toestellen van Motorola aan de beurt. Vanaf heden zijn nu de Moto G6, de G6 Plus en als laatste de Motorola Moto Z3 Play onderdeel van het programma. Opvallend is dat de G6 en G6 Plus al even op de markt zijn, dit terwijl de Z3 Play pas vrij recent op de markt is gekomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business