Google onthult derde Android P Beta release

Android P (9.0) zal later dit jaar zijn intrede doen, en zoals vanouds brengt Google ook Developer Previews ervan uit. Inmiddels zijn we aanbeland bij de vierde Developer Preview.

Op 7 maart kwam Google al naar buiten met de eerste Developer Preview. De eerste DP was echter een ‘alpha’, enkel bedoelt voor ontwikkelaars. Inmiddels is het juli, en is de derde ‘stabiele’ beta op de markt gebracht, het gaat daarbij om nummer 4 in het lijstje van Developer Previews. Daarbij waren de laatste API’s al afgerond bij de onthulling van Beta 2.

Grote veranderingen zijn niet aanwezig in deze nieuwste versie. De grootse veranderingen waren zichtbaar toen Google de tweede beta naar buiten bracht. Het gaat nu dan ook vooral om het uitbrengen van visuele aanpassingen. Volgens Dave Burke brengt de derde beta gebruikers heel dicht bij de ervaring die de uiteindelijke versie van Android P met zich mee gaat brengen.

Veranderingen

Zoals ik net al benoemde gaat het om de laatste aanpassingen voordat de update volledig klaar is, en ze zijn nu vooral enorm klein. Zo krijgt het systeem nu een donker thema mee – let wel, dit thema is enkel voor het notificatie-menu en de lijst met applicaties. Verder zijn de icoontjes iets gewijzigd, al is het nog maar de vraag of gebruikers dat op gaan merken.

Waar verder nog wijzigingen in liggen is de nieuwe manier van navigeren in Android P. Google brengt nu, eindelijk, ook swipe-navigatie natively naar Android P. De eerste ervaring met de swipe-navigatie bleek echter niet enorm positief, zo verschenen er veel negatieve geluiden over de manier waarop het systeem werkt. Inmiddels zijn er in de vierde beta kleine aanpassingen gedaan aan het wisselen tussen applicaties met de swipe-bar onderin het scherm.

Beschikbaarheid

De vierde Android P Developer Preview is per direct beschikbaar voor alle gebruikers van de Google Pixel en Pixel 2, inclusief de XL varianten van beide toestellen. De nieuwe Android P Beta heeft buildnummer PPP4.180612.004 meegekregen.

Later deze zomer wordt er nog een Android P Developer Preview 5 verwacht, met daarin nog wat kleine aanpassingen. Een uiteindelijke release voor Android P zal naar verluid gebeuren in augustus, vergelijkbaar met vorige jaren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business