Light breekt nieuwe strijd om aantal camerasensoren aan

Al voor lange tijd wordt er veel doorontwikkeld op camerasensoren voor onder andere smartphones. Het bedrijf ‘Light’ gaat zich nu richten op méér camerasensoren in smartphone's.

Als er een punt is waar smartphonefabrikanten maar al te graag in uit willen blinken, is het wel de kwaliteit van de smartphonecamera. De beperkte ruimte in een smartphone maakt het vaak echter lastig om een grote, kwalitatief hoogstaande, sensor in te voegen. Fabrikanten, waaronder Light, kijken dan ook met regelmaat naar het gebruik van meerdere camera’s, een standaard in de high-end smartphonemarkt. Daarmee lijkt er een einde te zijn gekomen in de strijd voor het hoogste aantal megapixels.

Een hoger aantal megapixels betekent vaak namelijk niet dat een camera beter voldoet. Meer megapixels betekent enkel dat er meer details opgevangen kunnen worden. Op een kleine sensor, van bijvoorbeeld een smartphone, geeft dat al snel problemen. De grootte van de pixels daalt namelijk zodra er meer megapixels bij komen, waardoor elke pixel afzonderlijk minder licht kan opvangen. Bij veel smartphones is dit het geval, waardoor foto’s in slechte lichtomstandigheden vaak niet bepaald bruikbaar te noemen zijn.

Meer camera’s

Light, zo heet het bedrijf daadwerkelijk, kwam vorig jaar met het idee dat twee sensoren niet voldoende zijn op een smartphone. Daaropvolgende kwam de ‘L16’ op de markt, met daarin 16 sensoren verwerkt. Elke sensor had daarbij zijn eigen lenzen en andere karakteristieken, het was dan ook geen goedkope camera. Hij kostte maar liefst tweeduizend dollar, en is nog steeds verkrijgbaar via het Amerikaanse bedrijf.

Het ging daarbij echter om een ‘normale’ camera. Hedendaags is het echter gebruikelijker om een smartphone bij je te dragen, daar gaat Light zich dan ook nu op richten. In totaal zou de smartphone 9 sensoren mee moeten krijgen. Daarmee zou de smartphone in elke situatie goede foto’s kunnen schieten. Later dit jaar zal Light meer bekendmaken over de nieuwe camera, waaronder de prijzen en specificaties van het toestel. Een ding is in elk geval zeker, goedkoop wordt hij niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business