Nieuws

Spotify-gebruikers niet opgezet met promotiecampagne voor Drake

Drake heeft een nieuw album en iedereen zal het geweten hebben. Het hele muziekplatform was doordrongen van de aandacht voor het nieuwe album. Deze promotie was zichtbaar voor iedereen, ook voor de premium gebruikers die ironisch genoeg betalen voor een advertentievrije ervaring.

In elke uithoek van de streamingdienst verschenen notificatievensters en afspeellijsten die allemaal iets te maken hadden met Drake’s nieuwe album Scorpion. Het dusdanig ‘in your face’ opdringen van het nieuwe album heeft niet onbegrijpelijk kwaad bloed gezet bij de betalende Spotify-gebruikers. Sommige premium gebruikers hebben zelfs hun geld teruggevraagd bij de Zweedse streamingdienst. Op Reddit hebben misnoegde gebruikers zich verzameld en delen ze de reacties die ze hebben ontvangen van de Spotify klantendienst. Een paar van die mensen hebben effectief een terugbetaling of extra gratis maand ontvangen terwijl anderen genoegen moesten nemen met verontschuldigingen.

Of Spotify überhaupt onder deze druk gaat lijden is echter nog de vraag. Het album ging platina op zijn releasedag en is ook op Spotify een immens succes. Nooit eerder vergaarde een album zoveel speelsessies als het nieuwe album van Drake op zijn releasedag. De tracks op het album werden samen meer dan 130 miljoen keer beluisterd.

Het is niet de eerste keer dat de onafhankelijkheid en het verdienmodel van Spotify in vraag worden gesteld. Eerder werd Spotify ook al verweten dat het de voorkeur zou geven aan grote namen en op die manier de kleinere namen benadeelt. Volgens Spotify was de campagne gewoon hun manier om de meest succesvolle artiest op Spotify te vieren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business