Nieuws

Veiligheidsmedewerkers Nederlandse Spoorwegen gaan bodycam dragen

Heel wat medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen worden deze maand uitgerust met een bodycam. Concreet betreft het ruim 700 Veiligheid & Service-medewerkers die binnenkort een bodycam tot hun standaarduitrusting mogen rekenen. 

De NS neemt hiermee een voorbeeld aan de ervaringen met bodycams in andere landen alsook bij de Nationale Politie. Uit de resultaten van proeven bij de NS blijkt dat het dragen van een bodycam zorgt voor een verhoogd veiligheidsgevoel, zowel bij reizigers als bij de medewerkers zelf. Bovendien worden mogelijke overlastplegers ook geïntimideerd door de camera’s waardoor ze minder geneigd zijn om iets uit te halen. De beelden (inclusief geluid) kunnen vervolgens worden gebruikt door justitie, politie en NS voor opsporings- en vervolgingsdoeleinden. De camera’s zouden pas worden ingeschakeld van zodra de medewerkers oordelen dat er zich een (potentiële) onveilige situatie ontwikkelt.

Vandaag gaan reeds de eerste medewerkers op pad met een bodycam, maar uiteindelijk zouden alle 700 veiligheid & service-medewerkers deze maand hun exemplaar moeten ontvangen. De afgelopen tijd werd vooral geëxperimenteerd welke bodycams het meeste draagcomfort en de grootste gebruiksvriendelijkheid bieden. Uiteindelijk werd volgens Tweakers gekozen voor de Zepcam T2, een bodycam van een Nederlandse makelij.

Als het om veiligheid gaat is ieder incident tegenover onze collega’s er 1 te veel. Het gebruik van een bodycam is een mooie innovatie die bijdraagt aan de veiligheid van collega’s en reizigers

– Marjan Rintel, directeur Operatie NS

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business