Honor lanceert nieuwe variant Honor 10 met 8GB RAM

Honor komt met een kleine vernieuwing van haar huidige toestel, de Honor 10. Het Chinese bedrijf gaat in de vernieuwing mee met de RAM-madness. Ditmaal krijgt het toestel beschikking over 8 GB RAM.

OnePlus was een van de eerste grote bedrijven welke op de markt kwam met een smartphone welke 8 GB RAM bevatte. Inmiddels is het geen geheim meer dan 8 GB RAM in een smartphone mogelijk is, en vliegen meerdere fabrikanten op dit idee af. Honor komt nu dan ook met een geüpgraded variant van de Honor 10 op de markt, de Honor 10 GT.

Verschillen

Veel is er niet veranderd aan het toestel. Zo was er voorheen 4- of 6 GB RAM, waar dat met de GT standaard op 8 GB zal liggen. Andere specificaties zijn zo goed als gelijk gebleven. De smartphone heeft zo nog steeds de HiSilicon Kirin 970 SoC, inmiddels een SoC welke behoorlijk op leeftijd begint de geraken. Verder is er een gemiddelde 3.400 mAh batterij aanwezig aan de smartphone.

 

Aan de voorkant van het toestel is een 5,84-inch Full-HD+ scherm te vinden met een 19:9 beeldverhouding. Natuurlijk is er een notch aanwezig net als bij de Honor 10. Aan de onderkant van het scherm is de vingerafdrukscanner te vinden, deze zit ingebakken in de thuisknop van de telefoon.

Voor de camera’s zijn er drie stuks aanwezig op het toestel, twee aan de achterkant en een stuk aan de voorkant. De camera’s aan de achterkant hebben een 16- en 24Mp resolutie met beide een f/1.8 aperture. De verschillen tussen de twee camera’s liggen bij de kleuropname. Waar de 16Mp sensor enkel RGB kleuren kan opvangen, is de 24Mp sensor gericht op het opvangen van zwart en witte kleuren. Honor zegt door het samenvoegen van foto’s van beide camera’s betere foto’s te kunnen schieten.

Beschikbaarheid

Voorlopig zal het toestel enkel beschikbaar zijn in China, de plaats waar het toestel nu onthuld is. Wanneer, en of het toestel naar Nederland en België komt is nog onbekend. De eerste generatie van de Honor 10 is nooit officieel in Nederland en België verschenen.

 

Ook de prijzen blijven vooralsnog onbekend. De huidige Europese prijs ligt zo rond de 400 euro, en gezien de kleine verschillen verwachten we niet dat het toestel boven de 450 euro uit zal komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business