Asus en Asrock lanceren nieuwe lineup B450 moederborden

De tweede generatie AMD Ryzen processoren zijn inmiddels alweer een geruime tijd op de markt. Nu komen ook de eerste B450 moederborden op de markt.

Met de lancering van de eerste generatie Ryzen processoren kwam ook een nieuwe chipset mee voor in het budget segment, de B350-chipset. Gezien het budget segment een van de grootste segmenten is voor hardware fabrikanten stond dan ook wel vast dat er opvolging voor zou komen. Inmiddels is de tweede generatie Ryzen processoren beschikbaar, welke ook een nieuwe chipset meedraagt, de B450.

Het leek aan het begin behoorlijk stil te blijven in het budgetsegment. Dit lijkt nu te gaan veranderen. Zowel Asus en Asrock hebben nu verschillende B450 borden aangekondigd in combinatie met de AM4 socket. Om met Asus te beginnen, het bedrijf brengt 7 verschillende borden op de markt, waar het goedkoopste bord op de markt zal komen voor 90 euro. Asrock komt daarentegen ‘slechts’ met een bord waarbij de adviesprijs op 70 euro ligt.

Compatibiliteit

Mocht je een goedkope B350 moederbord op kunnen pikken dan is dat mogelijk de betere deal. Grote verschillen tussen beide chipsets zijn er immers niet, en Ryzen 2 is backward compatible. Let er wel op dat het bord ondersteuning biedt voor Ryzen 2, anders zal je een goedkope AMD FX-processor (AM4) op de kop moeten tikken op de BIOS een update te geven.

Een volledige lijst met vergelijking van de moederborden, inclusief prijzen, is via de website van Geizhals terug te vinden. Alhoewel de verschillen niet groot zijn, is het wel belangrijk om er goed op te letten bij het bouwen van een computer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business