Nieuws

Elon Musk wil ingesloten jongens redden met kleine duikboot

De schrijnende situatie waarbij enkele jongens opgesloten raakten in een grot in Thailand, heeft de held in Elon Musk losgemaakt. Het brein achter onder andere Tesla, Space X en The Boring Company, heeft in een Tweet aangekondigd dat hij wil helpen met het bevrijden van de jongens.

Zijn nieuwste bedrijf, The Boring Company, heeft als bedoeling om ondergrondse tunnels te bouwen om zo een volledig nieuw transportnetwerk te starten. Hiermee heeft hij dus behoorlijk wat expertise in complexe graafwerken. Het idee is om een onderdeel van een SpaceX Falcon Rocket te gebruiken als basis voor een kleine duikboot. De duikboot zou via ondersteuning van twee duikers vervolgens door de nauwe doorgangen moeten passen.

 

Aangezien elke minuut het verschil kan betekenen, werd er snel gehandeld. Ondertussen werd een eerste concept van de duikboot reeds getest in een simulatie te Los Angeles. Daar het lange traject door de grotten behoorlijk wat tijd vraagt, worden er ook extra exemplaren ontwikkeld zodat er meerde personen gelijktijdig kunnen worden bevrijd. Het is nog niet bekend of de duikboten effectief zullen worden gebruikt.

De jongens en hun coach waren reeds langer vermist en werden recent teruggevonden in een Thaise grot. Vanwege het stijgende water, de nauwe doorgangen en de beperkte zuurstof is de reddingsactie echter geen sinecure. Ondertussen werden reeds 4 jongens bevrijd, maar de reddingsactie kostte ook al het leven van duiker Saman Kunan. Elon Musk is dus lang niet meer de enige held die eeuwig respect verdient.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business