Nieuws

Samsung opent grootste smartphonefabriek ter wereld

Samsung heeft groot nieuws (letterlijk) want in India openen ze de grootste smartphonefabriek ter wereld. Het betreft een bestaande fabriek te Noida die wordt uitgebreid. Dankzij de uitbreiding zal de fabriek in staat zijn om 120 miljoen smartphones per jaar te maken in vergelijking met de gebruikelijke 67 miljoen exemplaren per jaar. De uitbreiding zou tegen 2020 volledig af moeten zijn.

Onder toezicht van de premier van India, Narendra Modi, en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, werd de fabriek te Noida (een buitenwijk van Dehli) geopend. Volgens Bloomberg zal er een grote variatie aan toestellen worden geproduceerd in de fabriek, gaande van budgettoestellen tot vlaggenschepen zoals de Galaxy S9.

De groei van de Indiase smartphonemarkt is in stijgende lijn en met de nieuwe fabriek probeert Samsung probleemloos aan de vraag tegemoet te komen. India telt 1,3 miljard inwoners, maar ‘slechts’ 425 miljoen inwoners zijn smartphonegebruikers. Dat zijn dus nog heel wat potentiële gebruikers waar de techgigant zijn pijlen op kan richten.

De Indiase overheid is erg blij met de grote fabriek. Met de Make in India-campagne stimuleert de Indiase overheid immers bedrijven om de totale productie van smartphones in India uit te voeren. Samsung noemt de fabriek een symbool aan de toewijding die het bedrijf heeft aan India en een voorbeeld van het succes van het Make in India-programma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business