Nieuws

Snapchat en Amazon werken mogelijk samen voor visuele zoekmachine

Snapchat komt mogelijks binnenkort met een Shazam-achtige functionaliteit om producten te kopen. Met de nieuwe 'Camera Search' zou je enkel je camera moeten richten op een product waarna de app je doorlinkt naar verkopers van het product. 

De functionaliteit werd ontdekt door een app onderzoeker in de code van Snapchat’s Android app. De functionaliteit zou in staat zijn om objecten, liedjes, barcodes en meer te herkennen en te linken aan Amazon productpagina’s en reviews. Het lijkt dus niet meteen om een sociale toepassing te gaan, maar mogelijks wel een handige op zichzelf staande functionaliteit die door een breed publiek gebruikt kan worden.

Het zou een welkom (en broodnodig) verdienmodel zijn voor Snapchat. Het bedrijf heeft het moeilijk om nieuwe gebruikers (en adverteerders) te lokken. Dankzij de nieuwe functionaliteit zouden ze zich dus alvast wat meer kunnen onderscheiden van geduchte concurrent Instagram Stories. Voorlopig is het echter nog even afwachten op de officiële bevestiging van de functionaliteit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business