Nieuws

Netflix downloadt nu automatisch volgende afleveringen op mobiele apparaten

In 2016 introduceerde Netflix (eindelijk) de mogelijkheid om bepaalde series en films te downloaden op mobiele apparaten, een functionaliteit die op handen wordt gedragen door pendelaars. Toch waren er nog een paar verbeterpunten, zoals het automatisch verwijderen van bekeken afleveringen. In een nieuwe update voor Android verhelpt Netflix dit euvel en introduceert het eveneens een handige nieuwe toevoeging: Smart Downloads. 

De werkwijze van Smart Downloads bestaat uit een tweeluik. Enerzijds zorgt de update ervoor dat bekeken afleveringen verwijderd worden van het systeem zodat er geen opslagruimte verloren gaat op je toestel. Anderzijds zal Netflix de verwijderde aflevering vervangen door de volgende aflevering van de serie. Met andere woorden, als je op de trein episode 5 van House of Cards hebt gekeken, zal deze aflevering automatisch worden verwijderd en vervangen worden door episode 6. Zo kan je tijdens je volgende reis meteen de nieuwe episode bekijken. Bovendien wordt er enkel een aflevering gedownload wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk zodat je geen mobiele data moet opofferen. Wie liever zelf het volledige beheer heeft over gedownloade afleveringen, kan de Smart Downloads functionaliteit uitschakelen.

Op moment van schrijven is de functionaliteit enkel beschikbaar voor Android-toestellen. Wanneer iOS-gebruikers ook Smart Downloads zullen ontvangen is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business