Nieuws

België heeft zesde snelste breedband ter wereld

België is dan misschien een van de duurdere landen voor telecom, maar over de snelheid hebben we niet te klagen. Ons landje vat post op de zesde plaats in de ranglijst van breedbandsnelheid. Daarmee is het twee plaatsen gestegen in vergelijking met 2017.

Uit een onderzoek van Cable.co.uk blijkt dat ons kleine landje groots is in breedbandsnelheid. We hebben onze zesde plaats te danken aan onze gemiddelde downloadsnelheid die 36,7Mbit/s bedraagt. In 2017 bedroeg deze slechts 27,37Mbit/s. In Nederland is de gemiddelde downloadsnelheid slechts gering toegenomen. De gemiddelde bandbreedtesnelheid bij onze Noorderburen bedraagt 35,95Mbit/s terwijl deze in 2017 reeds 33,52Mbit/s bedroeg. Opvallend is ook dat Luxemburg zijn gemiddelde snelheid heeft verdubbeld, waardoor het land maar liefst 25 plaatsen stijgt. Sowieso blijft Europa de regio met de beste breedbandsnelheden. De bandbreedtesnelheden van 53 Europese landen werden getest en 52 van deze landen belandden uiteindelijk in de top 100. Enkel Armenië scoorde ondermaats.

De top 4 is respectievelijk gereserveerd voor Singapore, Zweden, Denemarken en Noorwegen. In deze landen ligt er een grote focus op FTTP-verbindingen (Fiber to the Premises, een rechtstreekse glasvezelverbinding). Dankzij die verbinding heeft 60% van de Zweedse huishoudens en bedrijven toegang tot snelheden tot 1Gbps.

Bij dergelijke onderzoeken moeten we ons altijd kritisch afvragen wat precies de steekproefgrootte was. In België zouden er 174.249 tests uitgevoerd zijn, in Nederland 1.247.694. De omvang is dus eerder beperkt, maar desalniettemin is het een mooie indicatie van onze positie ten opzichte van andere landen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business