Nieuws

YouTube krijgt incognitomodus

In Google Chrome en op andere browsers is de incognitomodus al geruime tijd ingeburgerd. Wanneer die modus is geactiveerd worden er geen gegevens zoals browsergeschiedenis en cookies bijgehouden. De beruchte incognitomodus - die natuurlijk uitsluitend wordt gebruikt voor onschuldige dingen zoals verrassingsfeestjes plannen - heeft nu ook zijn weg gevonden naar YouTube.

De modus is in te schakelen via het Account-scherm in de app. Van zodra de modus is geactiveerd worden zoektermen en je afspeelgeschiedenis niet langer bijgehouden. Een kanttekening hierbij is dat je internetprovider, werkgever en andere beheerders het netwerk waarmee je verbonden bent mogelijks wel nog je activiteiten kunnen onderscheppen. Bij het toepassen van de functionaliteit wordt het uiterlijk van de app ook aangepast, net zoals bij Chrome. Zaken zoals de kanalen waarop je bent geabonneerd worden eveneens verborgen. De schermen ‘Home’ en ‘Trending’ blijven wel beschikbaar.

9to5Google ontdekte de feature, maar helaas enkel op Android-toestellen. Volgens 9to5Google wordt de nieuwe functionaliteit nu uitgerold, dus iedereen zou er snel toegang tot moeten hebben. Over een gelijkaardige functionaliteit op iOS-toestellen is nog niets bekend.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business