Sony kondigt nieuwe Xperia XA2 Plus aan in het midrange segment

De Sony Xperia XA2 Plus brengt volgens Sony genot naar gebruikers die veel media consumeren. Wat heeft het toestel allemaal te bieden?

Sommige fabrikanten hebben een vast schema voor het onthullen van nieuwe smartphones. Sony lijkt zich hier echter niet altijd wat van aan te trekken, en onthult met regelmaat nieuwe smartphones. Ditmaal is de opvolger van de Sony Xperia XA1 Plus aan de beurt, de Sony Xperia XA2 Plus. Sony noemt het een ‘Phone to entertain’. Daarbij is deze telefoon volledig gericht op het consumeren van media.

Specificaties

Een uitspraak doen is een ding, of deze telefoon het daadwerkelijk in zich heeft om met genot te kunnen gebruiken om media te bekijken is een andere vraag. Het scherm begint in elk geval goed, een 6-inch LCD IPS paneel met een Full-HD resolutie. Natuurlijk heeft het paneel anno 2018 een 18:9 schermverhouding, en gelukkig laat Sony de notch nog steeds achterwege. Daarmee komen er wel wat grotere schermranden, het is echter ook een smartphone in het midrange segment waar dit te verwachten is.

Kijken we naar de SoC dan zien we een typische midrange telefoon. De SoC komt uit de stallen van Qualcomm en is de Snapdragon 630. Verder zijn er twee opslagvarianten, 3 GB RAM met 32 GB interne opslag, ofwel 6 GB RAM en 64 GB interne opslag. Sony heeft gezien de specificaties een behoorlijke batterijduur aan de telefoon meegegeven, met een 3.580 mAh batterij welke opgeladen kan worden met Qualcomm QC 3.0.

Qua audio is het prima vertoeven met de Sony Xperia XA2 Plus. Het toestel bevat nog altijd de audiopoort. Deze kan door middel van Sony’s High-Resolution Audio Technology topgeluid afleveren voor een midrange telefoon, aldus Sony. Ook bevat de telefoon techniek om de geluidskwaliteit van de telefoon via Bluetooth te verbeteren, vergelijkbaar met de AptX HD technologie.

Camera’s

Sony maakt zelf camerasensoren welke in een groot aantal smartphones gebruikt wordt. Helaas lijkt het bedrijf altijd moeite te hebben om de juiste sensoren te gebruiken. In de Sony Xperia XA2 Plus zit een 23Mp sensor aan de achterkant, welke 4K video’s kan schieten en slow-motion video tot 120 FPS in een 720P resolutie. Aan de voorkant vinden we een 8Mp sensor met een weinig gebruikte 120-graden groothoeklens. Daarmee kunnen er gemakkelijk meer mensen in een foto geplaatst worden.

Prijzen en beschikbaarheid

In Nederland en België lijkt vooralsnog enkel de variant met 3 GB RAM en 32 GB interne opslag beschikbaar te komen. Wel zijn er meerdere kleuren beschikbaar: Black, Gold, Green en Silver. De adviesprijs voor het toestel ligt met de adviesprijs van 399 euro wel aan de relatief hoge kant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business