Nieuws

Volgersaantallen dalen massaal na ingreep van Twitter

Het is grote kuis bij Twitter en iedereen die obsessief is over volgersaantallen zal het geweten hebben. 

Twitter wil het platform accurater maken en dat betekent ook dat de volgersaantallen betrouwbaar en accuraat moeten zijn. Daarom zal Twitter de komende tijd alle gesloten accounts verwijderen van de volgerslijsten. Accounts worden door Twitter gesloten wanneer hun gedrag het beleid overschrijdt of vermoedelijk gehackt zijn. De eigenaars van deze accounts worden gevraagd om opnieuw in te loggen. Wanneer ze dit niet doen, blijft hun account gesloten. Veel Twitter-gebruikers hebben een of meerdere van deze gesloten accounts als volger op Twitter. Door de aanpassing worden dergelijke volgers niet langer onder je volgersaantal gerekend.

Wie een gering aantal volgers heeft zal vermoedelijk niet meer dan een handvol volgers zien verdwijnen, maar bij accounts met een groot bereik is de aanpassing wel duidelijk zichtbaar. Donald Trump verloor er reeds 100.000 volgers door en Barack Obama zelfs 400.000.

In mei en juni heeft Twitter meer dan 70 miljoen accounts verwijderd. Hier zou het gegaan hebben om geautomatiseerde accounts. Twitter benadrukt dat er een verschil is tussen geautomatiseerde accounts (bots) en accounts die door Twitter gesloten werden. Gesloten accounts werden ooit aangemaakt door een echte persoon, maar zijn plots een verandering in gedrag gaan vertonen. Denk maar aan het sturen van immense hoeveelheden reacties, misleidende links rondsturen of wanneer het account door veel andere accounts geblokkeerd werd.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business