Sony Xperia XZ3 krijgt mogelijk 2 camerasensoren aan de voor- en achterkant

Waar Sony een van de grootste fabrikanten is voor camerasensoren wereldwijd, is dit niet altijd duidelijk terug te zien aan de kwaliteit van haar smartphonecamera’s. Het bedrijf lijkt er nu hard mee bezig te zijn.

Sony kwam eerder dit jaar nog met de Xperia XZ2 op de markt – de high-end telefoon van het merk voor in 2018. De ontwikkeling van een nieuwe telefoon staat echter niet stil, zo blijkt. Nu tonen nieuwe foto’s mogelijk de komst van in totaal vier camerasensoren naar de aanstaande Xperia XZ3. Twee daarvan zitten aan de achterkant, waar de overige twee aan de voorkant zijn geplaatst.

 

De Japanse website SumahoInfo heeft een afbeelding getoond van de nieuwe sensoren van de Sony Xperia XZ3. Waar de Sony Xperia XZ2 het nog moest doen met enkele sensoren aan beide kanten van het toestel, krijgt de opvolger dus een volledige upgrade. Let wel, de Sony Xperia XZ2 Premium krijgt al twee sensoren aan de achterkant. Bij de XZ3 wordt deze lijn echter verder doorgezet naar de voorkant, in een vergelijkbare stap die Samsung vorig jaar al zette met de Samsung Galaxy A8.

Nieuwe functionaliteiten

SamahoInfo weet helaas niks te berichtten over de functionaliteiten welke Sony wilt behalen door het gebruiken van een tweede sensor. Mogelijk dat de tweede sensor gebruikt gaat worden om de achterkant wazig te maken, het zogenoemde ‘bokeh’, in dit geval een digitale variant daarvan. Aan de achterkant werkt Sony volgens berichten aan een vergelijkbare setup als bij de XZ2 Premium. De hoofdsensor krijgt een kleurfilter, maar de secundaire sensor het zonder dit filter zal moeten doen.

 

Wat verder nog te zien is aan de behuizing van de sensoren is dat de sensoren aan de achterkant beide OIS meekrijgen, waar de sensoren aan de voorkant dit als vanouds niet meekrijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business