Huawei Nova 3 is een nieuwe concurrent voor de Honor 10 uit eigen stal

De Honor 10 is pas kortgeleden op de markt gebracht, en dat maakt het tijd voor een concurrent uit eigen huis: de Huawei Nova 3, met enorm vergelijkbare specificaties.

De Honor 10 werd eerder dit jaar gelanceerd in China, waarna deze tevens in Europa op de markt kwam. De Benelux heeft het toestel helaas nooit officieel bereikt – Huawei, het moederbedrijf van Honor, heeft aangegeven voorlopig enkel officieel Huawei toestellen in deze regio te willen leveren. Huawei komt nu eigenlijk met een concurrent voor de Honor 10 uit eigen stal, de Huawei Nova 3.

Specificaties

Toen Huawei vorig jaar met de Huawei Nova 2 op de markt kwam was deze gepositioneerd als midrange smartphone. Dit jaar blijft van die positionering weinig over. Het toestel heeft de HiSilicon Kirin 970 SoC welke we onder andere terugvinden in de Honor 10, maar ook de Huawei P20 (Pro).

Qua RAM-geheugen bevindt de Nova 3 zich boven de Honor 10 met 6 GB RAM, in plaats van de 4 GB RAM in de Honor 10. Het opslaggeheugen blijft gelijk met 64 GB UFS 2.1 opslag. De batterij is met 3.750 mAh aan de behoorlijk grote kant, waar de Honor 10 het nog moet doen met een 3.400 mAh batterij.

 

Het scherm van de Nova 3 is een 6.3-inch (TFT) LCD IPS beeldscherm met een Full-HD+ resolutie. Het scherm heeft tevens een 19.5:9 beeldverhouding, mede door de notch welke zich bovenaan het beeldscherm bevindt. In de (relatief grote) notch bevinden zich twee camera’s, een 24Mp camera en een 2Mp sensor om diepte te meten. Beide sensoren hebben een f/2.0 aperture.

De twee camera’s aan de achterkant komen direct over uit de Honor 10, en maken zoals verwacht gebruik van de nodige AI-functionaliteiten. De primaire sensor aan de achterkant heeft een 16Mp sensor, waar de tweede sensor een 24Mp resolutie heeft. De tweede sensor kan tevens enkel monochrome foto’s schieten, welke gecombineerd worden met de kleurenfoto’s van de primaire sensor.

Europese release?

De Huawei Nova 2 is vorig jaar in de Benelux op de markt gekomen. De verwachting is dan ook dat de Nova 3 wederom zal verschijnen. Wanneer blijft vooralsnog onbekend. Huawei heeft immers nog niks aangegeven over een mogelijke release van de telefoon buiten China.

 

Qua prijzen is het moeilijk om te zeggen waar de telefoon gepositioneerd zal worden. Als ze de telefoon voor 400 euro in de verkoop zetten zit hij in direct vaarwater van de Honor 10. Als ze de telefoon echter vergelijkbaar willen positioneren als de Huawei Nova 2, dan zal de telefoon niet ver boven de 400 euro uitkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business