Verschillende Sonos speakers ontvangen ondersteuning voor Apple Airplay 2

Sonos heeft inmiddels een breed assortiment van speakers en soundbars op de markt. Een deel daarvan krijgt nu (eindelijk) ondersteuning voor Apple Airplay 2.

Sonos heeft een enorm breed assortiment van speakers en soundbars om een volledige geluidservaring te bieden in huis. Al deze speakers bieden het gemak dat ze vanuit een app te bedienen zijn, maar daarnaast ook gewoon met bijvoorbeeld Spotify te bedienen zijn – het maakt daarbij niet uit of je meerdere Sonos speakers hebt. Dat is echter niet genoeg, want het bedrijf gaat heeft aangekondigd Apple Airplay 2 aan haar speakers toe te voegen.

[related_article id=”225203″]

Apple Airplay 2 is pas vrij recentelijk beschikbaar gekomen, met de update naar iOS 11.4, als upgrade over de eerste versie van Apple Airplay. Wat voor Sonos een belangrijke, ofwel noodzakelijke toevoeging is met deze techniek, is de mogelijkheid om naar meerdere speakers tegelijkertijd te streamen. Daarmee krijgen iPhone’s en iPad’s direct ondersteuning om zonder speciale applicaties muziek te streamen naar alle Sonos speakers in huis. Ook kan de muziek nu blijven spelen terwijl er gebeld wordt met de smartphone.

Sonos One

Misschien wel de bekendste speaker welke ondersteuning voor Airplay 2 zal ontvangen is de Sonos One, niet te verwarren met de oudere Sonos Play:1. Daar blijft het echter niet bij, het bedrijf noemt ook de Sonos Beam, Playbase en de tweede variant van de Play:5 als speakers die ondersteuning voor Airplay 2 zullen ontvangen. Daarbij vallen de Play:1, Play:3 en de Playbar buiten het lijstje van apparaten welke ondersteuning zullen ontvangen voor de techniek van Apple.

Apple Airplay 2 is vanaf vandaag beschikbaar op alle ondersteunde Sonos speakers. Mocht je een Sonos One en Play:1 gekoppeld hebben – geen zorgen, deze zullen zonder geen problemen werken met Airplay 2 door de onderlinge koppeling van de apparaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business