Intel’s ‘nieuwe’ Coffee Lake Xeon processoren hebben maximaal 6 cores

De ‘Coffee Lake’ generatie van Intel processoren voor particulieren zijn inmiddels al geruime tijd op de markt. Nu komt Intel ook met de Xeon processoren, puur gericht op zakelijke gebruikers.

De marktleider op het gebied van zakelijke processoren is, en dat moge hedendaags wel duidelijk zijn, Intel. De Xeon processoren worden gebruikt in zowel servers, maar ook in workstations van bijvoorbeeld HP en Dell worden met regelmaat Xeon processoren geplaatst. Inmiddels is het tijd voor Intel om de processoren een upgrade te geven, de huidige Xeon’s zijn nog gebaseerd op Intel’s Kaby Lake generatie.

Coffee Lake

Intel heeft sinds de Skylake generatie vrij weinig vernieuwingen doorgevoerd voor de processor – verbazingwekkend was het dan ook niet dat de processoren niet enorm snel de nieuwste ontwikkelingen meekrijgen. Inmiddels is de tijd aangebroken voor Coffee Lake gebaseerde processoren, met het vernieuwde 14nm procedé en andere kleine verbeteringen.

 

 

Intel heeft vandaag de nieuwe Xeon 2100 reeks gelanceerd, welke momenteel beperkt zal blijven tot 6-core processoren. Hyperthreading is bij de meeste modellen aanwezig, waarbij het aantal threads varieert tussen 8 of 12. Kloksnelheden liggen minimaal op 3.3 GHz voor het basismodel (de Xeon E2124), met een maximale boost naar 4.3 GHz. Het duurste model, de Xeon E2186G heeft een basisklokfrequentie van 3.8 GHz, met boost klok naar 4.8 GHz.

De nieuwe Xeon processoren zijn bedoeld voor in kleine servers, en kunnen mogelijk ook gebruikt worden in de hoger geplaatste workstations. Waarbij wel vermeld mag worden dat het bij deze processoren niet precies gaat om krachtbundels, de taken uitgevoerd met deze processoren moeten vooral gebruik kunnen maken van de hoge klokfrequentie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business