Nieuws

Photoshop komt wellicht naar de iPad

Apple wil de grens tussen de iPad en een volwaardige pc alsmaar meer laten vervagen. Een belangrijke stap om in deze opzet te slagen is het beschikbaar maken van geavanceerde desktopsoftware zoals Photoshop op Apple's tablet. 

Adobe heeft reeds een paar (gelimiteerde) apps in de app store, maar volgens Bloomberg gaat Adobe in 2019 een volwaardige versie van Photoshop uitbrengen voor de iPad. De versie zou volgens de bronnen van Bloomberg reeds in oktober 2018 worden aangekondigd. Het grote voordeel zou zijn dat er onderweg wijzigingen kunnen worden uitgevoerd die vervolgens kunnen worden hervat op andere systemen. Volgens de bronnen zal de app eerst nog wat minder geavanceerd zijn dan de desktopversie, maar uitgebreid genoeg om de meeste taken te kunnen voltooien.

Ondertussen zijn er reeds concurrenten van Photoshop te vinden in de App Store, zoals Affinity Photo. Toch is het voor de marktleider niet te laat om ook een volwaardige suite op de iPad te lanceren. Zeker nu de nieuwe iPad’s het gebruik van een Apple Pencil ondersteunen zijn er steeds meer mensen die de iPad omarmen als werkmiddel voor creatief werk. Vermoedelijk zullen andere leden van de Adobe Creative Cloud Suite ook dezelfde behandeling krijgen. Binnenkort krijgen we dus misschien ook een volwaardige versie van Premiere en Illustrator op de iPad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business